Axol, Cabrils

Una de les sorpreses gastronòmiques més sensacionals dels darrers temps ha vingut de la mà de la meva família: un inesperat regal-àpat en aquest magnífic restaurant, a la urbanització de Can Cabot de Cabrils. Tot, tot, extraordinari: el disseny arquitectònic, la professionalitat de la Xènia i la seva companya, les taules grans i les cadires còmodes, la lluminositat del menjador, les vistes, les cadires a l’exterior per acabar de pair el menjar… i el tiberi, que és el que compta! Tota una experiència degustativa.

Com a entrants, tenim des de l’espelma d’oli de pesols (a sucar-hi les torradetes mentre està encesa), passant per les esferes cruixents farcides de pisco, seguint per les olives esferificades amb gust a musclo (em penso que un dels diversos tributs del xef Albert Ortiz al seu mestre Adrià) i acabant per les cornes de peus de porc. I seguim picant una patateta brava i una croqueta de sobrassada amb poma.

Abans d’anar als plats, parada obligatòria a la tria de pa. I és clar, ja tenen una bona provisió de la meravella de pa amb fuet i formatge. Imprescindible tastar-lo.

Anem a la teca fonda: com a primer, una perfecta porció d’una mena de pastis d’escalibada amb sardines pel damunt, en una base de crema freda de sardina i un geladet suau (que no recordo ni vam saber tobar el gust). Segueix el festí: corbina perfectament cuita al damunt d’un sorprenent llit de suc de pollastre rostit i unes favetes pecaminosament tendres. I per acabar-ho d’adobar, el darrer plat: un contundent caneló (la pasta perfecta) de galta de porc, coronat amb gotetes de concentrat de cafè i quicos. Indescriptible tot. No tinc paraules.

Per arrodonir-ho, una mena de mousse de llimona que, aprofitant el bonic dia de Sant Jordi de 2016, tenia una treballada forma de rosa groga amb un geladet al costat (potser de nata?).

Naturalment, tot molt ben maridat amb un vi negre de la terra, l’aigua (per dissimular) i un parell de copes de cava, que acompanyades d’uns delicats flamets de mousse de plàtan servits en un original palet, posen fi a aquest descobriment culinari excepcional.

Solc indicar sempre el preu; per primer cop el diré de forma aproximada (el tenen al seu web i era un regal): em penso que volta els 100 euros la parella.

http://restaurantaxol.com/

Gràcies! 🙂

62910b5f-b68a-498f-9416-bbc462d7b115 3c63b23f-d009-4453-85de-0e6a8a3539b8

 

 

image4

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s